Spegelkub-DIY

Den populära kuben finns hemma hos oss också nu, för jag lyckades på något vis övertala honom. Det finns olika varianter på hur man gör en spegelkub, men vi ville göra den så billig som möjligt, så istället för vinkeljärn som många använder sig av, har vi använt oss av trälister som Edvin har kapat till. Vilket inte kostade oss någonting. Här nedan kommer en beskrivning för den som vill göra en likadan!

Du behöver:

  • 2 pkt speglar "LOTS" från IKEA. 79 kr/st
  • 4 st Trä-lister, max 30 cm höga.
  • Monteringslim 99 kr på Clas Ohlson
  • Tejp (Frystejp, markeringstejp etc.)

1. Börja med att dra bort plasten som sitter på baksidan av speglarna.

2. Tejpa ihop 4 speglar till en kub. Tänk på att alla speglar är lika stora så de ska inte ligga kant mot kant utan man får sätta dem lite omlott eller vad man säger. Ni förstår säkert hur jag menar.

3. Limma träbiten på de två sidor som speglarna kommer sitta på och kläm dit den i hörnet.

4. Nu har man 10 minuter på sig att justera speglarna så dra bort tejpen och se till så att hörnet ser bra ut. När du är nöjd så tejpar du igen så att speglarna inte rör på sig. Sen är de bara att köra nästa hörn.

5. När alla sidor är färdiga limmas locket på och sen är den klar! Jag lät den stå över natten så att jag kunde vara helt säker på att det hade härdat tillräckligt. Sen var det bara att ställa den på plats.

Jag kommer ihåg när jag såg en spegelkub första gången och jag tyckte att det såg för taskigt ut. Visade Edvin och han sa kort och gott att "alla trender måste man ju faktiskt inte följa." Vi var överens där, men sen har jag sett den här lite överallt och tillslut ville jag verkligen ha en. Priset för den man köper var absolut inte nått för mig, men det var snabbt gjort att sätta ihop en egen. Allt förutom speglarna och limmet fanns redan hemma, så totalsumman för den här lilla skönheten blev 257 kr. Jag är helnöjd!

  • DIY
  • Nära Salbohed

Gillar

Kommentarer

isabellekahlin
isabellekahlin,

Men så snyggt!! 👏🏼

nouw.com/isabellekahlin
sofiewidegren
sofiewidegren,
Tack så mycket! 😍 Supernöjd🙌🏽
nouw.com/sofiewidegren