Hortensia

Dessa blommor är så svåra, men jag ska få den att överleva. Min första och enda innan den här var en ljusblå (jättefin) hortensia som jag köpte när vi var i Tällberg. Den stod sig inte många veckor men det är ju inte så konstigt när man glömmer att vattna och den får ju absolut inte torka ut..

Läste att jorden kan påverka färgen på hortensian, så om jorden är surare frigörs aluminium och blomman kan bli blå. Lägger man rostiga spikar i krukan kan den processen ske och det låter ju lite häftigt. Kanske ska prova det så att jag får tillbaka min blåa hortensia, men just nu får den vara vit och jag ska bara sträva efter att hålla den fuktig och fin!

Ikväll kommer lilla lillebror över på middag, så nu ska det plockas undan lite medan Edvin är ute med slipmaskinen för att slipa några delar till trappräcket som snart faktiskt kan monteras! Så skönt att det går framåt.
Ha nu en toppen start på helgen!🌿

Gillar

Kommentarer

emmel
emmel,
Hortensia är en sån fin blomma 😍
nouw.com/emmel
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja och jag önskar att jag hade en sån buske i trädgården !😍
nouw.com/sofiewidegren
ssaralarsson
ssaralarsson,
Vattna underifrån! Alltså inte i jorden utan i krukan, hortensia gillar att suga upp vattnet själv! Det är såå svårt att få dem att hålla länge 😫
nouw.com/ssaralarsson
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja jag gjorde mitt bästa men den klarade sig inte länge 😂 Ger upp hortensia som krukväxt och håller mig till snittblomma. Men tusen tack för tipset!😘
nouw.com/sofiewidegren