Hem ljuva hem

Jag fick en önskan av Isabella att berätta historien bakom huset och hur det kommer sig att vi har ett hus som är så unga. Nu tänkte jag uppfylla denna önskan. Det kan ju faktiskt kanske vara lite kul att veta och ni är kanske fler som undrar.

För ett och ett halvt år sen flyttade jag hemifrån och det kanske tas för givet att jag skulle ha flyttat mil bort eller till en annan stad, men sanningen är att jag bara flyttade över åkern. Jag bor alltså bara 600 meter från min familj och jag älskar det!
I ett rött hus med numera vita knutar, stor balkong, 3 rum och ett stort lantligt kök bor jag. Sån lantunge som jag är skulle jag aldrig trivas i en lägenhet och jag har sån tur som får hyra ett hus av mina föräldrar. Jag vill verkligen bo på landet och det såg mamma och pappa till att jag fick göra. Därför kändes det aldrig jobbigt att flytta. Men det är klart att det blev ensamt när man är van vid att det aldrig är tyst och att det alltid är någon hemma.

Sen Edvin "flyttade" in (för egentligen så bor vi inte ihop, men tanken är ju att han ska bo här senare) har mycket hänt med huset och jag trivs nu ännu mer. Inte bara för att balkongen har fått ett nytt golv, en ny trappa har tagit plats vid entrén, hyllor har kommit upp på väggarna, eller att det har målats och tapetserats utan också för att vi nu är två. Tillsammans fixar och donar vi här hemma. Det är ett gammalt hus med gröna, gula, orangea tapeter och det lyser 70-tal om nästintill hela huset, så mycket finns det ju att göra. Edvin tycker att det är kul att snickra och framförallt bygga möbler av egen design, medan jag tycker om att inreda och därför tänkte jag att det kunde vara kul för alla nära och kära att läsa om alla projekt mot ett hus i våran smak. Som ett brev på posten fick jag lite fler följare och det är så roligt! Mellan jobb och plugg försöker vi fixa här hemma. Vi tar det i våran takt för att det är inte meningen att det ska bli för jobbigt. Vissa dagar har vi massa energi och får hur mycket som helst gjort, medan andra dagar är lite mindre energifyllda och då ägnar vi oss åt andra saker. Det sägs att renoveringar är en riktig prövning för förhållandet, men vi skrattar oss igenom varje projekt oavsett om det går bra eller dåligt.

Så ligger det till med huset och det bästa av allt är att vi får göra nästintill vad vi vill. Hyresvärdarna måste verkligen lita på oss (eller rättare sagt lita på snickaren Edvin). Ett perfekt första boende med skogen runt knuten och med familjen bara några steg över åkern!

Bilden på oss är tagen av duktiga Emma Deleryd och den fick även bli header på bloggen som ni ser! Vi hade verkligen tur med vädret, för nu är ju snön borta igen...
  • Huset

Gillar

Kommentarer

blackandwhiteliving
blackandwhiteliving,
Vilken mysig bild på er!! Visst är det väl härligt med renovering av sitt egna hus? Folk där jag kommer från fnyser på näsan och tycker att jag "kastar bort min ungdom" som köpte hus nu i somras med min sambo när jag är 22 och han 24. Förstår inte vad dom menar för vi har the time of our lives 😊😘
nouw.com/blackandwhiteliving
sofiewidegren
sofiewidegren,
Tack så mycket! 😃 Ja det är hur roligt och mysigt som helst att få hålla på med renovering. Folk som fnyser på näsan finns det gått om och är inget att bry sig om. De är likadana här... Jag tycker att ni har gjort en bra investering och tänk så bra ni har det! :*
nouw.com/sofiewidegren
Judithjudith
Judithjudith,
Åh vad fint!
Hej är du sugen att bli veckan blogg?
Var med och delta i inne hos mig - http://nouw.com/judithbohlin/veckans-blogg-27777609
nouw.com/judithjudith
avef
avef,
Åh, blev så glad att läsa detta. Låter perfekt!
nouw.com/avef
sofiewidegren
sofiewidegren,
Kul att höra! Ha en fin dag! 😃
nouw.com/sofiewidegren
Anton Lindh
,
Man måste komma på besök någon gång! 😍 Ta hand om er! Kram!
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja det tycker jag att du ska göra! Du vet ju vart vi bor och ta med dig några diskar! 😃 Kram från oss!
nouw.com/sofiewidegren
poppy
poppy,
Men hur mysiga är inte ni då?? 😍 Är så avis på ert husprojekt!
nouw.com/poppy
sofiewidegren
sofiewidegren,
Jag är avis på eran lägenhet så var det bra med det😉😍
nouw.com/sofiewidegren
nikelinds
nikelinds,
Vilken fantastiskt bild! Och oj, vad jag längtar tills vi bor som er!
nouw.com/nikelinds
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ni är snart där ska du se!😍
nouw.com/sofiewidegren
Jennie,
Åh bilden på er!! 😍😍
Så glad att min bästaste barndomsvän hittat både en plats och en person där hans hjärta hör hemma, så glad för eran skull! Och älskar att se er båda så lyckliga ❤️
www.skummbanan.blogg.se
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja och jag är så tacksam att vi har dig!❤️❤️❤️
nouw.com/sofiewidegren
emiliamillan
emiliamillan,
Åh va mysigt! Och vilken bild! Så fin 😊 Längtar ihjäl mig tills jag bor som ni gör. Vi är förhoppningsvis snart där!
nouw.com/emiliamillan
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja men du ska se att ni snart är där! Det går fortare än vad man tror😃
nouw.com/sofiewidegren
linnearosengren
linnearosengren,
Men alltså så himla himla mysigt bara! Älskar verkligen bilden!
nouw.com/linnearosengren
sofiewidegren
sofiewidegren,
Åh, tack så himla himla mycket! :*
nouw.com/sofiewidegren
moasiim
moasiim,
Åh blir så inspirerad!! Är bara 19, men lääängtar så ofantligt mycket tills när det är dax för mig att köpa hus, renovera och inreda!!
nouw.com/moasiim
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja jag har nog längtat i flera år! Det är så roligt när man sen väl är där! <3
nouw.com/sofiewidegren