Hortensia

Dessa blommor är så svåra, men jag ska få den att överleva. Min första och enda innan den här var en ljusblå (jättefin) hortensia som jag köpte när vi var i Tällberg. Den stod sig inte många veckor men det är ju inte så konstigt när man glömmer att vattna och den får ju absolut inte torka ut..

Läste att jorden kan påverka färgen på hortensian, så om jorden är surare frigörs aluminium och blomman kan bli blå. Lägger man rostiga spikar i krukan kan den processen ske och det låter ju lite häftigt. Kanske ska prova det så att jag får tillbaka min blåa hortensia, men just nu får den vara vit och jag ska bara sträva efter att hålla den fuktig och fin!

Ikväll kommer lilla lillebror över på middag, så nu ska det plockas undan lite medan Edvin är ute med slipmaskinen för att slipa några delar till trappräcket som snart faktiskt kan monteras! Så skönt att det går framåt.
Ha nu en toppen start på helgen!🌿

Gillar

Kommentarer

Kikar in lite snabbt

Titta vilken fantastisk monstera jag fick tag på idag! Vet knappt vart den ska placeras, men kvar i affären kunde den ju inte vara så självklart fick den följa med hem.

Jag gick in på blomsterlandet för att jag ville ha en fiolfikus och ut kom jag med allt möjligt, förutom just en sån... Tänkte prova plantagen nästa gång och hålla alla tummar på att de har sånna där istället, för jag har ju redan planerat en plats till den.

Bättre lycka nästa gång men jag är lika glad ändå som fick med mig tre kassar med massa andra fina växter. Slängde in kassarna i hallen lika snabbt som jag slänger iväg det här inlägget för nu ska jag vidare.
Ha en bra kväll fina ni!

Gillar

Kommentarer

Från silver till svart

Hej alla solstrålar!
Idag är en sån där dag då jag är glad att kaffe finns för den här onsdagen är jag riktigt trött. Tur att det är fint väder ute som piggar upp också!

Tänkte visa ramen som fick gå från silver till svart.
Köpte den innan sommaren för 299kr så det kändes jätte onödigt att köpa en ny när man kan spraya om den för under 50 lappen och få en helt ny ram på så vis.
Jag är så nöjd för färgen är matt, blänker inte alls och när jag spraya så rann det absolut ingenting. Tidigare har jag köpt spray från Biltema, men aldrig mer säger jag för den här var prisvärd och superlätt att hantera! Resultatet blev helt perfekt och nu ramar den in affischen på ett helt annat sätt.
Nu ska jag bara köpa några snittblommor att ställa här som pricken över i. Hortensia får det bli och jag undrar om någon har provat att torka dessa? Hur lyckades ni isåfall?

Kram och ha en fin dag!

Gillar

Kommentarer