Tips för att få din torra orkidé att blomma igen

Orkidéer är svåra tycker jag, trots att de ska vara lättskötta men den har håller sig fint och verkar trivas här hemma. Just den här är en brud-orkidé och visst är den otroligt vacker? Den blommar på för fullt och det kommer nya knoppar oavbrutet! De andra två som jag nästan tog död på är faktiskt på gång igen.

Här kommer ett tips till er som också har orkidéer med torra rötter och blad som är på väg att torka ut helt:

  1. Ta bort alla torra, gula och förstörda rötter.
  2. Ta bort de torra stänglarna, men om dom fortfarande är gröna så låt dem vara, för där kommer det att kunna blomma igen.
  3. Se till att all bark är borta och sätt ner orkidén i en vas med vatten. Rötterna ska vara i vattnet, men bladen ska hållas ovanför!
  4. Ha tålamod och låt den sitta tills blad och rötter har blivit starka igen. (Jag lät den sitta tills den började blomma)
  5. Sätt tillbaka den med bark i en kruka och den är som ny igen.

Lycka till!

  • Nära Salbohed

Gillar

Kommentarer

Linaerix
Linaerix,
Tack så mycket! Kan verkligen inte sköta orkidéer. Men trodde att de inte skulle ha för mycket vatten? :O
nouw.com/linaerix
sofiewidegren
sofiewidegren,
Det var så lite😍 Nej det ska dom ju egentligen inte ha, men jag har provat med två stycken och båda två har fått gröna fina blad och ny fina rötter!👏🏼 Sen får man sätta dom i krukan igen.😃
nouw.com/sofiewidegren
madeleinekarlssson
madeleinekarlssson,
Så bra tips👌🏼 Kika gärna in på mitt senaste inlägg och ta del av en rabattkod på hela 30%! Kram 💛 https://nouw.com/madeleinekarlssson/posters-rabattkod-33377553
nouw.com/madeleinekarlssson