Sömnproblem

Är jag stressad eller har för mycket i huvudet så är det nästintill omöjligt att somna. Det började i gymnasiet när jag så gärna ville prestera och allt som snurrade i huvudet då var alla prov och inlämningsuppgifter som skulle göras. Jag satt uppe på nätterna, somnade vid halv 2 för att sen gå upp igen klockan 05.00. Jag är en av alla er som har prestationsångest och är en så kallad "duktig flicka". Det slutar oftast med att ingenting blir gjort och att jag inte tar till mig något för att allt liksom blockeras och jag bara känner mig helt ihålig!

Sömnproblemen har följt med mig även efter studenten och att jobba för mycket med för lite sömn, ja det gick ju som det gick och blev ju som det blev. Det här är något jag jobbar med såklart och jag börjar sakta lära mig vad som funkar och inte funkar för mig. Byta jobb med senare arbetstider bidrar till mer sömn och jag behöver aldrig vara rädd att försova mig, för det har hänt många gånger kan jag säga. Att lägga sig och ständigt tänka "tänk om jag försover mig.." blir en inre steress och ÅH så skönt det är att slippa det.

Jag måste verkligen ta tag i sömnen och ta det på lite mer på allvar att lära mig varva ner och sluta tänka så himla mycket hela tiden! Kan ju inte låta sömnen styra min vardag för det är ju det som händer när man är så trött hela tiden. Hur gör ni för att få en god nattsömn? Lär mig!


  • Vardag

Gillar

Kommentarer

sadine
sadine,
Känner igen mig även om jag har sömnproblem av andra anledningar. God sömn är så viktigt för att må bra så hoppas det blir bättre för dig:)
nouw.com/sadine
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja det finns så många anledningar till dålig sömn tyvärr och jag hoppas att du också får sova bättre!❤️
nouw.com/sofiewidegren
VictoriaJongard
VictoriaJongard,
Jag har också haft det så - legat vaken halva nätterna, senare i eftermiddag kommer ett grymt tips som får mig att somna nästan direkt, sjukt bra - håll utkik efter det ❤💕
nouw.com/victoriajongard
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ja det är ju superjobbigt... Men då låter det som att du fått bukt på det.😃 Det ska jag absolut göra, spännande!😍♥️
nouw.com/sofiewidegren
Annika
,
Shit! Det går visst i arv att va duktig flicka😱 Känner igen mig så! Tror det viktiga är att få bort för mycket tänk. Gör mycket av det som gör att du tänker lite..då är det lättare att slappna av och sova. Kram❤️
sofiewidegren
sofiewidegren,
Ska tänka på det! Somna till Disney-filmer brukar funka 🙈
nouw.com/sofiewidegren
poppy
poppy,
Alltså det där med prestationsprinsessa och duktig flicka... Så svårt att komma ur! Och du är verkligen inte ensam. Jag hade jättejobbiga sömnproblem när jag på gymnasiet men då berodde det mest på ätstörning, men det är ju faktiskt kopplat till duktig flicka-syndromet. Mitt bästa tips är att tänka, när man väl ligger där och inte kan sova och paniken stiger i bröstet, att huvudsaken är att jag vilar, att även om jag inte somnar så är det jättebra för kroppen att få ligga här och bara slappna av. Då blir det på ett sätt mer accepterat att du inte kan sova och då försvinner förhoppningsvis pressen och stressen litegrann 😊 Stor kram finis!
nouw.com/poppy
sofiewidegren
sofiewidegren,
Så typiskt och tror att det börjar för många just under gymnasiet... Hoppas att du har kommit ut det där med ätstörningar och att du mår så mycket bättre idag, det är du värd! Tack för tipset underbaring! Kram💗💗
nouw.com/sofiewidegren