Plugghörnan

Så småningom ska den här delen till vänster bli garderob med skjutdörrar hela vägen, så att vi kan stänga in alla kläder och fylla utrymmet till max. Vi har inte så mycket utrymme och klädstången börjar bli full så det kommer bli toppen med en organiserad garderob istället.

Vi har ett jättefint kontor, men där på den gråa puffen sitter jag och pluggar. Från början satt vi båda två vid skrivbordet, men så behövde jag lite mer plats och då satte jag mig här. Sen blev det helt enkelt min lilla plugghörna. Det är perfekt att bre ut alla papper på. En lampa har till och med fått ta plats så jag har verkligen boat in mig... Garderoben kommer inte byggas på ett tag, så fram till dess kan jag hålla mig här. Lite mysigt ändå.

  • Nära Sala

Gillar

Kommentarer

Morgonens kaffesump

Visste ni att man kan göra hur mycket som helst med kaffesumpen istället för att slänga den?
Just nu sitter jag med en ansiktsmask som ni måste prova. Gratis och minst lika bra (om inte bättre) som de dyra maskerna man kan köpa i affärer.

  • Ta lite av kaffesumpen (knappt en halv matsked) som är avsvalnad från morgonens kaffe.
  • Blanda i lika mycket honung och rör om.
  • smörj in ansiktet eller gnugga om du vill använda den mer som en peeling, men undvik ögonen eftersom att hyn är tunnare där.
  • Låt sitta i 10 min och skölj av med ljummet vatten.
  • Som avslut smörjer du in ansiktet med en återfuktande ansiktskräm.

Kaffet ger hyn ny energi medans honungen rengör och lugnar. Ibland upplever jag att honungen sticker lite om jag är extremt torr, så de dagarna blandar jag kaffesumpen med kokosolja och det funkar precis lika bra.

Din hy kommer tacka dig!

  • Nära Salbohed

Gillar

Kommentarer

Vår kämpe

Hej på er!

Nu har det varit lite tyst här inne igen. Vår kämpe, vår fina, fantastiska mormor gick bort i början av februari och i fredags hölls hennes begravning. En konstig, tung och obeskrivligt jobbig dag. En av mormors önskan var att mamma skulle sjunga, om hon orkade och det gjorde hon. Mammas röst är otrolig, men i fredags berörde den utan dess like. Att se henne stå bredvid den vita kistan och sjunga för mormor, det gjorde så ont, men det var samtidigt så fint. Solen sken in i kyrkan och jag är helt säker på att det var mormor som var med oss. Jag har helt enkelt tillbringat helgen med familjen.

Idag har jag däremot tagit mig i kragen för att städa undan härhemma och mest i köket där det var grejer överallt. Åkte en vända för att slänga skräp dessutom så nu är det tomt på kartonger också, skönt! Jag fortsatte plocka tv-rummet, men där fick jag lägga mest tid på att rolla kuddar för så går det när man köper fodral som drar åt sig allt katthår. Är barnsligt förtjust i dem och jag visste att det skulle bli så, därför gör det inget. En ny rutin helt enkelt bara.

Berätta, vad har ni gjort för något i helgen? Kramar

  • Nära Salbohed

Gillar

Kommentarer